Upplev vår unika tvåvåningsbastu!

Vår gårdsbastu en härlig och unik atmosfär den bjuder på har redan hunnit sprida sig utanför Väståbolands gränser. Marttas bastu tar hand om både kropp och själ.

Den stämningsfulla, och enligt gamla bastutraditioner byggda, bastun kom till oss från Hattula. Den är byggd av stockar från ett 150 år gammalt torp, vilket garanterarar att vår gårdsbastu inte är helt vanlig, utan loftbastuns tjärdoftande innandöme bjuder på en helt speciell bastuupplevelse.

 

Gårdsbastun är under sommartid tillgänglig för alla övernattande gäster under en allmän bastutid mellan 09.00 – 11.00 och 16.00 – 19.00. Det finns skilda avdelningar för män och kvinnor. Bastun är byggd så att en löstagbar mellanvägg skiljer avdelningarna åt, vilket gör att det går bra att konversera sinsemellan, emedan väggen skyddar för insyn. Mellanväggen kan också följaktligen tas bort om det blir frågan om större grupper av män el. kvinnor som privatbeställer hela bastun.

Vill man som övernattande ha privat bastutur går det bra att reservera sådan utanför den allmänna bastutiden och hyran är då 30€/timme/bastudel (max 6 pers. och därutöver 5€/pers).

 

Uthyrning av gårdsbastun

Det går bra att hyra bastun utanför den allmänna bastutiden, även för sådana som inte övernattar, t.ex grupper, båtgäster eller andra. Hyran är 10,00 € /pers. (Minimiavgiften för en bastuhalva är  30,00 euro.)

 

Bastukammaren

Efter bastandet är det trevligt att sitta och prata en stund med bastuvännerna. För detta ändamål har vi en trevlig bastukammare där det går bra att koppla av tillsammans och ”förbättra världen”. Vi kan också erbjuda våra bastande gäster en kvällsbit i bastukammaren som rymmer 12 personer till bords.

Be gärna om offert för bastu och kvällsbit!

 

Välkommen på bastu till Gästgiveri Martta!

 

SV | FI | EN